مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: روح حاکم بر برنامههای مدیریت بحران استان در سال جاری مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است.
“صادقعلی مقدم” در جمع دبیران بحران شهرستانهای سطح استان در محل فرمانداری بندرگز اظهار کرد: مهمترین وظیفه ما در سال جاری، پیگیری برنامه ها و نتایجی است که با توجه به شاخصههای اقتصاد مقاومتی در اقدام و عمل تجلی مییابد.
وی خاطرنشان کرد: «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» که در شعار امسال مقام معظم رهبری به عنوان راهبرد اساسی کشور طرح شده به دنبال حرکت کشور به سمت بهرهوری از توانمندی داخلی و تحقق بهترین نتیجه با کمترین هزینه است که با توجه این نگاه و رویکرد میتوان گفت، دو موضوع آمادگی و پیشگیری در مدیریت بحران، یک حرکت منطبق بر این شعار محوری است.
مقدم ادامه داد: در سال جدید با توجه به این استراتژی، موضوع پیشگیری، و آمادگی بیش از گذشته در سرلوحه برنامههای این اداره کل قرار دارد و تلاش خواهیم کرد تا اقشار مختلف جامعه از این فرصت ارزشمند برای افزایش تابآوری و ایمنسازی جامعه برخوردار شوند.
وی یادآور شد: اعتقاد داریم آموزش به عنوان یک اولویت مهم در کشور باید مورد توجه قرار گیرد و دغدغههای مالی نیز در مسیر اجرایی شدن این برنامهها در سطوح استانی مرتفع شود.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با تاکید بر پیشگیری و آموزش به عنوان یک سرمایهگذاری مناسب برای داشتن جامعهای ایمن تصریح کرد: این یک واقعیت غیر قابل انکار است که سرمایهگذاری در این مسیر هزینه نیست، بلکه علاوه بر تامین ایمنسازی جامعه، از بسیاری هزینههای غیرضروری به ویژه در چرخه مقابله و بازسازی میکاهد.
مقدم یادآور شد: دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان نیز باید به موضوع آموزش به عنوان یک دغدغه مهم بیش از گذشته توجه کنند تا بتوانند با پیشبرد این برنامهها، نقش اثربخشی بر توانمندسازی مدیران و کارشناسان خود و جامعه در حوزههای پیشگیری و آمادگی ایفاء کنند.
وی با تاکید بر اطلاع شهرستانها از توان سختافزاری دستگاهها در مقابله با حوادث احتمالی اذعان کرد: دبیران مدیریت بحران در سطح شهرستانها بانک اطلاعاتی ظرفیت و توانمندی دستگاههای مستقر در شهرستانها را در زمینه ماشینآلات بررسی کرده و وضعیت ماشینآلات را به این اداره کل منعکس کنند.
مقدم یادآور شد: جدا از اعلام کمیت این امکانات، آنچه مورد نظر است، کیفیت و کارآیی این تجهیزات و آماده به کار بودن آن است که باید در این بانک اطلاعات لحاظ شود.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه دبیران مدیریت بحران شهرستانها در فرآیند کاری این بخش متذکر شد: انتظار میرود، مباحث مرتبط با مدیریت بحران از طریق دبیران مدیریت بحران شهرستان پیگیری و به سرانجام برسد.
این مسئول گلستانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت جایگاه کارگروههای تخصصی مدیریت بحران در استان و کیفیتبخشی به عملکرد آنان افزود: در کارکرد این کارگروهها کمیت جلساتی که تشکیل میشود ازاهمیت آنچنانی برخوردار نیست، بلکه اثربخشی و نقشآفرینی این کارگروهها بر حسب وظایفی که برای آنان طبق قانون مشخص شده، اهمیت دارد.
مقدم خاطرنشان کرد: نتیجه این جلسات کاری به عنوان اتاق فکر و بازوهای مدیریتی شورای هماهنگی مدیریت بحران میتواند برنامههایی منطبق با نیاز استان در حوزههای تخصصی باشد که قابلیت ارائه به شورای هماهنگی مدیریت بحران را داشته باشد.
وی با تاکید بر اهمیت ثبت حوادث استان در سامانه سما تصریح کرد: ثبت به موقع حوادث در این سامانه، ضمن سوق دادن نگاه مسئولان کشوری به سمت استان و ارتقاء توجه سطح ملی به موضوع کاهش آسیبپذیری استان ، موجب در اولویت قرار گرفتن این منطقه در برنامههای سطح ملی میشود.
در این جلسه همچنین گزارشی از اعتبارات حوادثی و پروژههای حوادثی استان در سال 1394 توسط کارشناسان مرتبط ارائه و همچنین گزارشی در زمینه عملکرد سامانه سما برای اعضای حاضر در جلسه بیان شد.