بخشدار مرکزی بندرگز گفت : با مدیریت مهندسی، حوادث طبیعی در نقاط حادثه خیز را میتوان از تبدیل شدن به بحران جلوگیری کرد.
“شهربانو برهانی” در مانور اطفائ حریق جنگل روستای ول افرا افزود : هر اتفاق طبیعی غیر مترقبه که موجب تضعیف و نابودی توانمندی های اقتصادی ، اجتماعی وفیزیکی شود به عنوان بلای طبیعی تعریف می شود .
وی با اشاره به انواع بلایای طبیعی گفت : بخشی از سوانح خارج از کنترل انسان است و بخشی دیگر به دو شکل ایجاد و کاهش اثرات در آن دخالت دارد.
بخشدار مرکزی افزود: حل بحران نیاز به آگاهی و آمادگی قبل از وقوع حادثه یا بحران را طلب می کند .
وی با نام بردن اصول کاهش اثرات بلایای طبیعی همچون فهرست کردن و تعیین اهمیت آن ، توجه به اهداف ، بررسی محدودیت ها ، ارزیابی آسیب پذیری و حفاظت از اجزای ضعیف، افزود :برنامه های کاهش خسارات و اقدامات مقابله ای از گامهای بعدی است .
برهانی در برنامه های کاهش خسارات در حوزه های مختلف، به قوانین و مقررات ساخت و ساز ، قوانین کاربری اراضی و برنامه های کشاورزی هدفمند ،کد های ایمنی سیستمهای حمل و نقل دریایی و هوایی و زمینی و سیستم های حفاظت از تاسیسات کلیدی آب ، برق و گاز اشاره کرد .
بخشدار مرکزی آتش سوزی جنگل ها را از مهمترین عوامل مخرب در اراضی جنگلی دانست و افزود : لازم است نقاط بحرانی و حساس به حریق شناسایی شوند و برنامه ریزی بهینه به صورت نقشه های مدیریت بحران طرح های جنگلداری لحاظ شود .
وی در پایان با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در حفظ جنگل ها برای نسل های آینده گفت : در مواردی هم افراد با بی احتیاطی جنگل را ازبین می برند ، رفتار صحیح با طبیعت را به شهروندان بیاموزیم .